In My Backyard

Ik werk twee dagen per week voor In My Backyard (IMBY), een jonge organisatie die buurtgroepen organiseert in Amsterdam. In eerste instantie was het de bedoeling dat Amsterdamse buurtbewoners de statushouders (vluchtelingen met een status, ofwel 'nieuwe Nederlanders') helpen landen in de buurt. Inmiddels zijn er 13 groepen in de stad en er zijn honderden mensen actief met elkaar bezig: echte Amsterdammers én import-Amsterdammers gaan samen eten, schaatsen, koffie drinken, hardlopen, Sinterklaas vieren, naar het museum en wandelen in de duinen.

Inmiddels blijkt dat niet alleen de nieuwkomers blij zijn met hun eerste contacten in de buurt; ook de Amsterdammers die hier al lang wonen ontlenen veel aan hun nieuwe contacten en activiteiten. We komen allemaal in contact met mensen die we anders misschien niet zo snel hadden leren kennen!

Elke IMBY-groep heeft twee teamleiders. Het is mijn taak om de teamleiders te vinden, te ondersteunen en te inspireren bij de lastige taak om alle deelnemers actief te laten participeren. Ik ben ontzettend blij met dit leuke werk, mijn collega's en al die leuke Amsterdammers die ik heb leren kennen.

Als je meer over IMBY wilt weten, klik dan op onderstaande link, of bel me. Ik vertel je er graag meer over.