Over Els Streefkerk

In 1995 rondde ik de opleiding Docent Muziek af aan het conservatorium van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Direct daarna vertrok ik naar Bolivia, waar ik zeven jaar heb gewoond. Ik gaf daar pianolessen thuis en muzieklessen op een middelbare school, ik leidde de Nederlandse School voor Taal en Cultuur en richtte FANS op, een stichting die zich inzette voor de verbetering van de positie van dove kinderen in Bolivia. Jaarlijks maakte ik met hen een theatervoorstelling die werd uitgevoerd in de schouwburg van Cochabamba. Na terugkeer in Nederland werkte ik een aantal jaren bij o.a. Theater De Engelenbak, het Jeugdtheaterhuis en was ik elf jaar vakleerkracht muziek op de Bussumse Montessorischool.

Inmiddels geef ik alweer 15 jaar pianoles in Amsterdam, vooral aan volwassenen. Lekker zingen kan bij mij in het koor Luna Due, maar ook eens per maand in de laagdrempelige Sing Along. De Medley op Maat is mijn concept voor bijzondere gelegenheden en grote groepen. 

Met Mattanja van den Bos (zang) vorm ik (piano) het duo Las Amigas Ardientes. Wij brengen vurige en warmbloedige Zuid-Amerikaanse, toegankelijke klassieke muziek, liefst op bijzondere locaties.

Een groot deel van de week houd ik me bezig met vluchtelingen. Ik geef Nederlandse les/Story Telling in Amsterdam-West en ik werk voor In My Backyard, waarbij Amsterdammers statushouders helpen te landen in de buurt.